O nama

SUPER OSIJEK KUPOVINA U SRCU GRADA

Adresa:

Trg Slobode 6, 31000 Osijek

Radno vrijeme:

PON – SUB od 8 do 20h (Trgovine)

Kontakt:

+385 98 308 581 ; info@superosijek.com

Super Osijek je novoadaptirani trgovački centar u centru grada koji udovoljava svim modernim standardima kako bi doživljaj kupnje bio potpun. Super je oduvijek bio omiljeno okupljalište svih generacija Slavonaca, a 2016. godine zasjao je novim sjajem.

Super Osijek ima bogatu prošlost – otvoren je 1967. godine kao jedna od najvećih robnih kuća na prostoru čitave države s površinom većom od 10.000 četvornih metara. U objektu je djelovalo više od 300 trgovaca i bio je nezaobilazno mjesto u svakodnevnom životu Osječana, ali i Slavonaca. U to vrijeme Super je bio moderan objekt koji je dao novi sjaj centru Osijeka. Osim kupovine, u Superu su bili dostupni razni sadržaji, pa se tako moglo dobro jesti, družiti uz čašu pića ili pak dobiti kvalitetnu uslugu kod brojnih obrtnika.

Sredinom šezdesetih i u prvoj polovini sedamdesetih, Super je Slavoncima pružao dašak glamura. Koliko god to sada smiješno izgledalo, ali u to doba hit su bile pokretne stepenice, ovdje su se mogli pojesti prvi topli sendviči, a i prve boce Cola-Cole su se pojavile upravo u Superu. U Superu se sve tada činilo – super. Tada, za razliku od danas, nije bilo važno koju si robnu marku kupio, bilo je važno da je kupljena u Superu. Sve do jutarnjih sati 9. ožujka 1982. godine, kada izbija požar u Supermarketu. Sve je krenulo od kratkog spoja na rasvjetnom tijelu u podrumu u jutarnjim satima, a samo gašenje vatrene stihije do 18 sati. Splet nepovoljnih okolnosti završio je velikom materijalnom štetom. Vatrogasci nisu uspjeli spasiti veći dio robe u podrumskim prostorijama i prizemlju budući da je vatrogascima pristup bio gotovo nemoguć. Stoga je za nekoliko sati u vatrenoj stihiji nestala jedna od najvećih robnih kuća u Osijeku i okolici. Gradnja nove robne kuće u Blok centru, novog Supera, počela je tek u proljeće 1984., nakon integracije ljubljanske Modne hiže i osječkog Slavonija tekstila. Najveća izmjena u odnosu na original, bila je u tome što je odlučeno da se iskoristi i podrumski prostor, koji je prvotno bio samo skladište. Tako je jedno vrijeme ondje bio pokušaj da se otvori velika pivnica, pa se onda ustalio trgovački maloprodajni lanac. I tako dolazimo do sadašnjosti.

Danas je Super kompletno adaptiran i izvana i iznutra te se prostire na 7.000 četvornih metara na čak pet nivoa u kojem su smješteni poznati brandovi poput dm-a, Galilea, Perfecta Dreamsa, T-Coma i drugih. Na trećem katu nalazi se i terasa s pogledom na staru gradsku jezgru. Iako se Super nalazi samo 200 metara od glavnog gradskog trga te dvije minute hoda do tramvajske stanice, za kupce je osigurano sat vremena besplatnog parkiranja na 40 garažnih mjesta i 100 vanjskih parkirnih mjesta.